Usein ostajat eivät ole voineet havaita piileviä ongelmia, kuten homevaurioita, ennen kauppaa. Me autamme ostajia dokumentoimaan virheiden laajuuden ja laadun ja neuvottelemaan mahdollisista hinnanalennuksista tai kaupan purusta myyjän kanssa. Tässä prosessissa on tärkeää toimia tavalla, joka ei vaaranna ostajan oikeuksia, ja me autamme ostajia tässä.

Hinnanalennuksen arvioiminen voi olla haastavaa, mutta asiantuntijamme voivat auttaa arvioimaan, mikä olisi kohtuullinen summa molempien osapuolten kannalta. Me neuvomme myös, miten ostaja voi saada mahdollisen hinnanalennuksen tai miten kaupan purkaminen voidaan toteuttaa laillisesti ja oikeudenmukaisesti.

Pidämme erittäin tärkeänä, että asiakkaamme eivät tee hätäisiä päätöksiä, ja me varmistamme, että he ymmärtävät kaikki vaihtoehtonsa ja niiden seuraukset ennen kuin tekevät lopullisia päätöksiä. Olemme täällä auttamassa ja tukemassa asiakkaitamme jokaisessa vaiheessa, olipa kyse sitten kaupan purusta, hinnanalennuksesta tai muista mahdollisista ratkaisuista.

Vain perusteellisen harkinnan ja asiantuntijaneuvonnan kautta asiakkaamme voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä, jotka suojelevat heidän etujaan ja oikeuksiaan. Ei ole itsestäänselvyys, että kaupan purku on aina paras vaihtoehto, ja me pyrimme varmistamaan, että asiakkaamme tekevät päätökset, jotka ovat heidän etujensa mukaisia.

Tavoitteenamme on saavuttaa oikeudenmukaiset ja kohtuulliset ratkaisut kaikille osapuolille, ja me teemme kovasti työtä tämän saavuttamiseksi. Olemme sitoutuneet asiakkaidemme auttamiseen ja heidän oikeuksiensa puolustamiseen, ja pyrimme aina olemaan luotettava tuki kaikissa asuntokaupan haasteissa.

 

Ymmärrämme miten stressaavia hometaloasiat usein ovat, kaupan purku, oikeus purkaa kauppa

1. Ostajan oikeudet ja vastuut

Ostajalla on oikeus purkaa kauppa, mikäli kiinteistökauppaa rasittaa olennainen virhe. Ennen kauppaa ostajan tulee kuitenkin tehdä huolellinen kiinteistön tarkastus, sillä ostaja ei voi vedota virheeseen, jonka hän tiesi ennen kauppaa.

Kohtuullinen aika

Kaupan purkua voidaan vaatia kohtuullisessa ajassa virheen havaitsemisesta. Kohtuullinen aika määritellään tapauskohtaisesti.

 

Myyjän pitää ilmoittaa kaikki tiedossaan olevat virheet ennen kauppaa. oikeus purkaa kauppa.

 

2. Myyjän vastuut

Virheen ilmoittaminen

Myyjän on ilmoitettava kaikki tiedossaan olevat virheet ennen kauppaa. Myyjä voi olla korvausvelvollinen, jos hän on tiennyt virheestä, eikä ole ilmoittanut siitä ostajalle.

 

Hometalo: Myyjä, Ostaja, ostajalla on oikeus purkaa Kaupan purku,

3. Kaupan purkaminen ja hinnanalennus

Ostaja voi mahdollisesti vaatia hinnanalennusta

Kun virhe on havaittu, ostaja voi vaatia hinnanalennusta tai kaupan purkua.

Kaupan purkaminen

Jos ostajalla on oikeus kaupan purkuun, ostajan tulee palauttaa kiinteistö myyjälle ja myyjän tulee palauttaa kauppahinta ostajalle.

 

Virhe voi oikeuttaa kaupan purkamiseen, ostajalla on oikeus purkaa

4. Sovittelu ja oikeudenkäynti

Sovittelu

Suurin osa hometaloasioista sovitaan. Sopiminen on usein sekä ostajan että myyjän edun mukaista. Sovintoprosenttimme on 90 % (marraskuun 2023 tilanne).

Oikeudenkäynti

Tarvittaessa hometaloasia ratkaistaan oikeudenkäynnissä. Tunnemme aiheeseen liittyvät korkeimman oikeuden ratkaisut, mistä on etua oikeudenkäynneissä.

 

Asianajotoimisto Teräskulma

 

5. Asiantuntijan apu ja Asianajotoimisto Teräskulma

Yhteydenotto ja neuvonta

Ostajan kannattaa olla yhteyttä Asianajotoimisto Teräskulmaan, mikäli hometalo aiheuttaa ongelmia. Ammattilaisemme ovat erikoistuneet kaupanpurkuun ja voivat antaa parhaat mahdolliset neuvot jokaiselle asiakkaalle.

Käytännön ohjeet ja tuki

Ostaja voi saada käytännön ohjeita ja tukea Asianajotoimisto Teräskulmalta. Neuvonta kattaa kaikki prosessin vaiheet, aina ensimmäisistä epäilyistä oikeudenkäyntiin ja mahdolliseen kaupan purkamiseen.

 

Usein kysytyt kysymykset

Voinko purkaa kaupan, jos myyjä kieltäytyy tunnustamasta virhettä?

Myyjän kieltäytyminen tunnustamasta virhettä ei estä kaupan purkua, mikäli ostaja voi todistaa virheen olemassaolon ja sen että virhe oli olemassa jo kaupantekohetkellä.

Asianajotoimisto Teräskulma voi auttaa sinua tässä prosessissa ja varmistaa, että oikeutesi turvataan.

 

Mitä teen, jos ehdotettu hinnanalennus ei ole riittävä?

Jos myyjän ehdottama hinnanalennus ei ole riittävä, voimme auttaa sinua neuvottelemaan paremmasta korvauksesta tai tarvittaessa viemään asian oikeuteen.

 

Kuinka kauan kaupan purkuprosessi kestää?

Kaupan purkuprosessin kesto voi vaihdella tapauskohtaisesti, ja se riippuu monista tekijöistä, kuten virheen vakavuudesta ja siitä, kuinka yhteistyöhaluisia osapuolet ovat. Me Teräskulmassa pyrimme tekemään prosessista mahdollisimman sujuvan ja tehokkaan.

 

Miten voin varmistaa, etten osta hometaloa?

Asiantuntijan palkkaaminen ennen kauppaa voi auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset ongelmat ennen ostopäätöksen tekemistä. Me voimme myös auttaa sinua tarkistamaan kauppakirjan, myyntiesitteen, kuntotarkastusraportin ja muut asiakirjat, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

 

Mitkä ovat oikeuteni, jos myyn itse hometalon?

Jos olet myyjä ja olet myynyt hometalon, oikeutesi ja vastuusi riippuvat siitä, tiesitkö homeongelmasta myydessäsi kiinteistön. Jos tiesit, sinulla voi olla velvollisuus maksaa korvausta ostajalle. Jos et tiennyt, voi olla, että sinulla ei ole vastuuta. Joskus myyjä vastaa myös virheestä, josta ei ole tiennyt.

Asianajotoimisto Teräskulma voi auttaa sinua ymmärtämään oikeutesi ja vastuusi.

 

Miten hometalo vaikuttaa kiinteistön arvoon?

Hometalo voi merkittävästi alentaa kiinteistön arvoa, ja korjauskustannukset voivat olla merkittäviä. On tärkeää ottaa tämä huomioon sekä ostettaessa että myytäessä kiinteistöä, ja Asianajotoimisto Teräskulma voi auttaa sinua arvioimaan näitä vaikutuksia.

 

Mikä on kohtuullinen hinnanalennus hometalon kohdalla?

Kohtuullinen hinnanalennus riippuu monista tekijöistä, kuten korjauskustannuksista ja siitä, kuinka paljon virhe vaikuttaa kiinteistön arvoon ja sen käyttämiseen. Me voimme auttaa sinua määrittämään, mikä olisi kohtuullinen hinnanalennus kussakin tapauksessa.

 

Millaisia ratkaisuja korkein oikeus on antanut hometaloasioissa?

Korkein oikeus on antanut useita ratkaisuja hometaloasioihin liittyen. Esimerkiksi ratkaisussa KKO 2015:58 korkein oikeus päätyi purkamaan kiinteistön kaupan. Korkeimman oikeuden ratkaisukäytäntö ohjaa hometaloasioissa annettavia ratkaisuja.